A kortizol szint csökkentése nagyon fontos feladat

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ez a hormon a mellékvesék kérgében termelődik. A kortizol szint csökkentése elengedhetetlen dolog. Ha az érték magas, akkor az számos egészségügyi problémához vezethet. A 2-es típusú cukorbetegség mellett, fertőzések, kardiovaszkuláris panaszok, csontritkulás és magas vérnyomás alakulhat ki. Az öregedési folyamatok felgyorsulnak, amelyek a ráncok megjelenéséhez vezetnek. Az érzelmi, a fizikai és a biokémiai stressz nagyban megnöveli a hormonok számát.

Sajnos a mai rohanó világban számos problémával kell szembenézni, így a stresszt nehéz kiiktatni a mindennapokból. A kortizol szint csökkentése a megfelelő minőségi alvással is elérhető. A fényterápia szintén sokat segíthet a dologban. Ha van rá lehetősége, akkor naponta egy órát napfényben töltsön el! A fényterápiás lámpák is kiválóak a célra, amelyek lehetőleg a nappaliba vagy a hálószobába kerüljenek elhelyezésre. Az étkezésen mindenképpen változtatni kell!

A kortizol szint csökkentése eredményes lesz, ha a mesterségesen feldolgozott élelmiszereket elkerüli. A baba világra jövetele az egyik legcsodálatosabb dolog az életben. A szülés utáni depresszió minden tekintetben megnehezíti a hétköznapokat. A hangulatingadozás miatt, a kismama nincs egy hullámhosszon a picivel, így a baba sokszor megébred éjjel és sír. Ez nagymértékben kihat a fejlődésére és az anyával való egészséges kapcsolatára. Kutatások támasztják alá, hogy az a gyermek, amelyik nem kapja meg kicsi korában a megfelelő gondoskodást, a későbbiekben magatartási, illetve érzelmi problémákkal fog küzdeni. A szülés utáni depresszió általában a genetikai hajlam következtében alakul ki.

Ha az Ön családjában már korábban előfordult ilyen eset, akkor forduljon segítségért! Keressen fel egy pszichológust annak érdekében, hogy a probléma ne alakuljon ki! Az időben való felismeréssel hatékonyabb és gyorsabb lehet a kezelés. Érdekes dolognak számít, hogy a szülés utáni depresszió tünetei az apává vált férfiaknál is jelentkezik. A kiváltó okok közé sorolható az alváshiány, a felelősségérzet miatti szorongás és az új helyzet.