A festőállvány a festészet alapja

Akár a műteremben, akár a konyhában, az udvaron vagy a terepen festünk, a kényelmes munka kulcsa a stabil alap. A festőállvány különböző formákban és méretekben kapható, így minden művész megtalálhatja a számára legmegfelelőbb megoldást.

A választásnál azonban fontos, hogy alaposan átgondoljuk, milyen követelmények és jellemzők a legfontosabbak nekünk. A festőállvány kiválasztása teljes mértékben a saját munkánk sajátosságaitól függ, ezért minden megoldást az igényeiket szem előtt tartva kell mérlegelni. Ha nagyobb méretben dolgozunk, stabil és nehéz, helyben maradó, álló alapra van szükségünk. A legnagyobb állványok H alakú kerettel, továbbá széles, négyzet alakú talapzattal rendelkeznek.

Ha pedig gyakran váltogatjuk az ülő- és állóhelyzetet festés közben, fontos, hogy a magasság könnyen állítható legyen. A tekerhető fogantyúval ellátott festőállványok könnyen emelhetőek és süllyeszthetőek. Végül, ha íróasztalnál dolgozunk, olyan festőállványra van szükségünk, ami munka után kényelmesen összecsukható a tároláshoz.