Törekedjen a koleszterin csökkentő étrend betartására!

Magas érték esetén sokan automatikusan a gyógyszerekért nyúlnak, pedig az egészséges életmódra való váltás ugyanolyan eredményes lehet. Koleszterin csökkentő ételekből szerencsére nincs hiány. Térjen át az egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokra, mint az olívaolaj és a hal! Mérsékelje vagy teljesen hagyja el a vaj és az állati eredetű zsírok fogyasztását! A bevásárlások alkalmával válassza inkább a teljes kiőrlésű termékeket, mint a barna rizs és kenyér vagy a zabpehely. Rendszeresen vigyen be a szervezetébe hüvelyeseket és zöldségeket!

Erre a célra a bab, a lencse, a csicseriborsó és a citrusfélék tökéletesen megfelelnek. Kiváló koleszterin csökkentő a futás, az úszás és a biciklizés. Legalább 150 perc kisebb intenzitású aerob tevékenység ajánlott hetente. Az alkohol mérsékelt fogyasztása pozitív hatással lehet az LDL szintre. A nőknél napi egy, a férfiaknál napi kettő standard ital az a mennyiség, ami előnyös a szervezetnek. Remek koleszterin csökkentő a jóga, a meditáció, illetve a relaxációs technikák. Egy olyan hormonról van szó, ami elsősorban a hölgyek szervezetében van jelen és kulcsszerepet játszik a menstruációs ciklusban, a terhességben és a magzat fejlődésében. Az alacsony progeszteron szint sajnos rengeteg egészségügyi problémát okozhat. A fennállásakor a menstruációs ciklus rendszertelenné válhat, ami nehezebbé teszi a teherbeesést. Ez a hormon természetes hangulat-stabilizátorként működik.

Amennyiben nem optimális az értéke, akkor nagyobb az esélye a depresszió, illetve a szorongás kialakulásának. A hiánya fáradtsághoz és alacsony energiaszinthez vezethet. Az alacsony progeszteron szint kezelése többféle módszerrel történhet. Az egyik leggyakrabban alkalmazott a hormonpótló terápia, ami lehetővé teszi a normál érték gyors elérését. Tablettát, krémet és injekciót egyaránt választhat a kezelés alkalmával, viszont kizárólag orvosi felügyelet mellett alkalmazhatja azokat. Az életmódbeli változások és a növényi készítmények szintén hatásosak lehetnek. Az alacsony progeszteron szint testmozgással eredményesen megnövelhető.