Sokan közdenek alvászavarral

A történelem során a társadalmunk soha nem élt meg ilyen békés időszakot, mint a mai időkben. Elég csak az elmúlt évszázadra gondolni, a háborúkat illetően. A kényelmes életünk miatt már el sem tudjuk képzelni milyen lehetett az életük a nagyszüleinknek, dédszüleinknek. Az alvászavar viszont még ebben a kényelmes világban is nagyon sokakat érintő problémának számít. Mert való igaz, hogy a komfortos élettér adott, viszont a mindennapi stressz, az élelmiszerek alacsony tápanyagtartalma, a mozgáshiány és a különféle betegségek miatt, a kialvatlan állapot szinte minden embernél megfigyelhető egy bizonyos életciklusban. Nincs is annál kellemetlenebb, amikor egy fárasztó nap után beesünk az ágyba és mégsem vagyunk képesek elaludni.

Csak zakatol az agyunk és nem jön álom a szemünkre. Ha mégis sikerül elaludni, akkor az éjszaka folyamán többször megébredünk és reggel egyáltalán nem érezzük úgy magunkat, mint aki az igazak álmát aludta végig. A huzamosabb ideig elhúzódó alvászavarnak lelki okai is lehetnek, de megeshet, hogy az idegrendszer nem megfelelő működése okozza a problémát, amit a magnéziumhiány is okozhat. A kényelmes életkörülményekkel nem is lenne gond, viszont azok megteremtéséhez rögös út vezet, aminek az egyik mellékhatása az alvászavar is lehet. Ezt viszont ellensúlyozhatjuk, ha karbantartjuk az elménket és a testünket a megfelelő módszerekkel.

Hatékony a magnézium az izomgörcs ellen?

Igen, ezen okok közé sorolható a magnéziumhiány is. A legtöbb esetben emiatt kezdünk el magnéziumtartalmú készítményeket használni, viszont nem árt megállapítani, hogy izomgörcs ellen valóban csak ez nyújthat segítséget?

Kétség sem férhet hozzá, hogy bőrön át felszívódó a magnézium koncentrátum vagy a magnézium tartalmú sportkrém sokat segíthet a problémán, de a rendszeres mozgással is jelentős javulás érhető el. Ha nem mozgunk rendszeresen, akkor az izmaink könnyebben sérülnek és ebből fakadóan a regenerálódásuk is lelassul. Szóval szép lassan leépülnek, ami a görcsök megjelenéséhez vezethet. Az izomgörcs ellen tehát ajánlott a rendszeres ásványi anyag bevitel.