Sarokcsiszoló lágyindítás funkcióval

Ha megveszünk egy ilyen szerszámgépet, akkor úgy is fogalmazhatnánk, hogy egyszerre több szerszámgépet kaptunk egynek az áráért. A csiszolástól kezdve, a polírozáson át a vágásig, szinte mindenre használható a megfelelő tárcsával felszerelt sarokcsiszoló. Az elnevezése nem valami találó, mivel pont a sarkok csiszolására nem szokták használni, vagyis csak nagyon ritkán. Ez az elnevezés a felépítéséből ered, mivel eltér a fix csiszológépekétől.

A sarokcsiszolót flexnek is szokták nevezni, ami annak a cégnek a nevéből ered, ami először piacra dobta ezt a szerszámgépet. Ugyanis akkora sikere volt, hogy manapság sokan csak így ismerik ezt a nagyszerű szerszámgépet. A sarokcsiszoló teljesítménye nagyon változó lehet.

Amelyikkel már 180 mm átmérőjű tárcsa is használható, az már egy igen tekintélyes teljesítménnyel rendelkezik, ezért ezeket kétkezes sarokcsiszolónak hívjuk. A félreértések elkerülése végett azt is érdemes megemlíteni, hogy az egykezes változatokhoz is tartozik egy segédfogantyú, ami biztonságosabbá teszi a használatát.

A mai változatok igazán modern kivitelben kaphatóak, a technikai fejlesztéseknek köszönhetően. Régebben sokszor lecsapta a sarokcsiszoló a biztosítékot indításkor, a hirtelen áramfelvétel miatt. Viszont a lágyindítás funkciónak hála, ez már a múlté. A fordulatszám szabályozás egy szintén fontos előrelépés, mert ezzel kímélhetővé váltak a festett felületek és a műanyagok. A modernebb változatok, mint a Makita, Hitachi, de nem utolsósorban az Einhell termékei túlterhelés elektronikával vannak felszerelve. Ezért a sarokcsiszoló azonnal kikapcsol, mielőtt leéghetne és a tárcsarögzítés manapság már szerszám nélkül is megoldható.