Ragaszkodás a gyerek és a szülők között

9 hónap várakozás nem kevés idő. A www.astibababolt.hu oldalon beszerzett termékek a helyükre kerültek és már nagyon várják az újszülött érkezését. Ahogy telnek a hónapok és az évek, egyre több szülőben merül fel ugyanaz a kérdés: vajon jól csinálom? Néha egyetlen pillanat is elég ahhoz, hogy a szülő és gyerek közötti viszony megváltozzon. Lehet fáradtak vagyunk, esetleg éppen a picit éri kudarc, aztán máris úgy tűnik, hogy az egész napos boldogság a múlté. Ha pedig azt halljuk, hogy a jó kapcsolat titka éppen a kötődés, akkor még meg is ijedünk. Hogyan lehet kötődni? Először is fogadjuk el, hogy jó szülők vagyunk!

Az senkin nem segít, ha folyton megkérdőjelezi valaki saját magát. Persze, el kell ismerni, amikor valaki hibázik, de érdemes minél gyorsabban túllépni rajta. A gyereknevelést rengeteg dolog befolyásolja, úgyhogy próbáljunk meg mindig alkalmazkodni a fennálló helyzethez. Amire a gyerkőcnek valóban szüksége van, sokkal olcsóbban beszerezhető, mint az elsőre gondolnánk. Ez pedig az idő.

Tény és való, hogy a babával eltöltött idő a legértékesebb ajándék, mind a szülőnek, mind a picinek. A gyermekek igényeit nem könnyű megérteni, de az biztosan segít, ha mindig ott vagyunk mellettük. Olyan hamar elrepülnek az évek, kár lenne szomorúan visszatekintenek erre az időszakra. Gondoljunk arra, hogyha kicsi korában nem hallgattuk meg őket, akkor nagyobb korukban már nem lesz ránk szükségük. De mit tehetünk, hogy még jobban teljenek el az együttlétek?

Kérdezzük meg magunktól, hogy a picik mihez értenek a legjobban. Erre a válasz mindenféleképpen a játék lesz, tehát csupán annyit kell tennünk, hogy leülünk velük és elmerülünk az ő képzeletbeli világukban. Ehhez nagyon jó ötleteket találunk a www.astibababolt.hu oldalon, itt minden korosztálynak lesz valami érdekes és használható termék, már csak ki kell próbáljuk. A mai rohanó világban hajlamosak vagyunk megfeledkezni a közös idő fontosságáról, de még nincs késő! Kezdjük a játékot és a kikapcsolódást családként, ha lehet, akkor minden nap!