Panyolai pálinka hazai gyümölcsből

A Panyolai pálinka nem az ipari termelés végterméke és nem a nagyüzemek tömegterméke. Sokkal inkább az érett gyümölcsök szedése, az időigényes előkészítés és a gondos lepárlás miatt csak kisebb mennyiségben, családi üzemekben lehetséges a gyártása.

Miért olyan különleges és közkedvelt a magyar Panyolai pálinka és mi különbözteti meg sok hasonló eljárással előállított szeszesitaltól? Mindenekelőtt az alapanyagok minősége. Mivel a magyar gyümölcsfajták cukortartalma nagyon magas, ezért az ízük összetéveszthetetlen. A magyarok több évszázados tapasztalatra, generációról generációra szálló szakmai tudásra tekinthetnek vissza, ami már művészetté vált. A különösen finom ízek, a színek és aromák harmóniája kifinomult élvezetet jelentenek otthon és a gasztronómiában egyaránt.

A Panyolai pálinka legnépszerűbb alapanyaga a szilva, körte, sárgabarack, meggy, cseresznye, birs, szőlőtörköly, de bármilyen más, Magyarországon termesztett gyümölcs is felhasználható. Panyolai pálinkát gyorsan és kényelmesen rendelhet tőlünk online.