Óraforgató az automata modellekhez

Az automata óra a működéséhez szükséges energiát a saját mozgásából nyeri. Éppen ezért, ha több ideig letesszük, akkor újra be kell majd állítani, amikor ismét szeretnénk használni. Azonban, ha nem szeretnénk ezzel időt tölteni, illetve megelőznénk, hogy bármikor is azért kerüljünk kellemetlen helyzetbe, mert úgy csatoljuk fel a kezünkre, hogy nem volt beállítva, akkor egy speciális óraforgató berendezésre lesz szükségünk.

Az óraforgató a saját tengelye körül, meghatározott irányban és szögben mozgatja az abba helyezett készüléket, így azt az érzetet keltve, mintha mindvégig használatban lenne. Amennyiben mindig figyelünk arra, hogy betegyük az órát ebbe a szerkezetbe, akkor nem kell attól tartanunk, hogy valaha is nem a pontos időt fogja mutatni, hiszen az óraforgató éppen erre lett kifejlesztve, hogy biztosítsa a működéshez nélkülözhetetlen mozgási energiát.

Van belőle egy és több ketyegőhöz megfelelő változat, így akkor is bevethetjük, ha esetleg gyűjtjük az ilyen jellegű órákat. Az akkumulátoros kialakítást az utazásokra is magunkkal vihetjük, illetve még otthon is segítséget jelent, ha valamiért nem tudnánk konnektor közelében helyet biztosítani az óraforgatónak.

Tehát látható, hogy egy igazán praktikus és a tervezők által jól átgondolt kiegészítőről van szó, ami mondhatni elengedhetetlen, ha valakinek automata időmérője van. Hiszen nemcsak azért fontos, hogy mindig mozgásban legyen, mert akkor nem kell újra és újra beállítani, hanem mert az óraszerkezet is meghibásodik, ha sokáig áll egyetlen helyen. Használja ki Ön is az óraforgató rejtette előnyöket és tudja biztonságban az értékes időmérőit!