Népszerű választás a tintasugaras nyomtató

Otthoni felhasználás szempontjából ez számít a legnépszerűbb változatnak. Mégis, hogy lehet ez, amikor köztudottan a tintasugaras nyomtató esetében egy csomó hibalehetőség állhat fenn? Ezek közül a legismertebb a festékanyag beszáradása.

Valóban lehetnek ilyen gondok, de csak akkor, hogyha időszakosan nem használjuk a tintasugaras nyomtatót vagy nem megfelelő környezetben tároljuk. A beszáradást még így is el lehet kerülni, ha néhány naponta bekapcsoljuk és hagyjuk, hogy lefuttassa a szokásos karbantartást programot. A tintasugaras nyomtató ára alacsonyabb a lézeres típusokkal szemben. Kiváltképp ez abban az esetben igaz, hogyha az adott lézeres változat színes nyomtatásra is képes.

Akár fényképek kinyomtatására is alkalmas a megfelelő fényképpapírral. Elérhető áron szerezhetőek be a multifunkcionális változatok is, amelyek fénymásolóval és szkennerrel is el vannak látva. A tintasugaras nyomtató patronok cseréje felvethet még néhány kérdést. Mindig a gyári patronokat preferálják a gyártók, azonban az utángyártottak között is akadnak megbízható márkák, viszont egy silány tintapatron súlyos meghibásodáshoz vezethet.

Ezért utángyártott patronokat csak megbízható forrásból érdemes beszerezni. Az utántöltés is megoldható, viszont elég macerás lehet azoknak, akik nem csinálják azt mindennap. Ezért került kifejlesztésre a hatékony CISS rendszer (külső tartály) vagy egyes nyomtatókhoz az újratölthető tintapatron szett. Ezekkel a megoldásokkal kiküszöbölhetőek az újratöltési hibák és garantáltan folyamatos tintaadagolást tesznek lehetővé. A tintasugaras nyomtató tehát egy sokoldalú és hatékony eszköz, ami kitűnő ár-érték aránnyal rendelkezik. Viszont alacsonyabb a nyomtatási sebessége és más felhasználói hozzáállást igényel, mint lézeres társai.