Mikor ideális választás a csőszivattyú?

A szárazabb, nyári periódusokban kifejezetten előnyös, ha rendelkezésre áll egy olyan öntözőrendszer, amivel a kerti növények igényeit megfelelően ki lehet elégíteni. Ennek a szívét gyakran egy csőszivattyú adja, ami kifejezetten nagy emelőmagassággal rendelkezik. Ez az érték általában 60-80, de olykor elérheti 100 métert is.

A hagyományos ásott kutakkal szemben, egyre jobban terjednek a fúrt rendszerek, amelyekben bemerítéssel kizárólag a csőszivattyú alkalmazható. Úgynevezett köpenycső hozzáadásával ez a termék alkalmas medencék, tározók, természetes vízforrások kiaknázására, nagy hatásfok mellett. Nagy előny a csőszivattyú esetében, hogy amennyiben kellő mélységben található, úgy nem kell azt külön téliesíteni, hanem maradhat beengedve a kútba.

Vásárlás előtt minden esetben fel kell mérni a pontos igényeket, hiszen a teljesítmény és emlőmagasság meghatározó tényezők. A szivattyuszaki.hu weboldalon hasznos tippeket találunk a csőszivattyú kiválasztásához, valamint kifejezetten jó áron rendelhetjük meg a különböző márkák neves képviselőit.