Kotyogós kávéfőző a klasszikus módszerek kedvelőinek

Amikor körülöttünk minden olyan gyorsan változik, hogy lehetetlennek tűnik felzárkózni a világ dolgaihoz, csak olyan dolgokba tudunk belekapaszkodni, amik időtlenek és már jól ismertek. Az egyik ilyen dolog kétségtelenül a kotyogós kávéfőző. Valójában, bár az ital változatlan marad, az elkészítéséhez és kiszereléséhez szükséges technológiák folyamatosan fejlődnek.

Nem is olyan régen az általunk látogatott otthonok házigazdái általában közönséges felöntős kávéval kedveskedtek. Annak ellenére, hogy az ezzel a módszerrel készült italok semmivel sem rosszabbak, az emberek hamar belefáradtak abba, hogy a kávézaccot a fogaikon át szitálják, így jöttek létre a kotyogós kávéfőzők.

Annak ellenére, hogy ez az eszköz nincs felszerelve nyomásszivattyúval, az italok elkészítéséhez nyomást használó kávékészítési módszerek közé tartozik. A kotyogós kávéfőzőben rekedt gőz nyomást hoz létre, ami a vizet felnyomja a kávézaccon keresztül. Ezután az így kivont kávé a felső kamrában található lyukakon keresztül önthető ki.