Járássegítő játék – társ az élet fontos pillanataiban

A járni tanulás az egyik legnehezebb tevékenység, amit a kicsik egyedül sajátítanak el. Érdemes őket járássegítő játék vásárlásával támogatni. Babáink általában 12 hónapos koruk körül kezdenek el járni. Ez elég megerőltető folyamat és sok erőfeszítést igényel.

Sok szülő ekkor fordul a járássegítő játékhoz. De vajon jó ötlet ez? Amíg nem erőszakkal tesszük, addig igen. Különösen azért, mert az ilyen játékok egyes modelljei ráadásul támogatják a gyermekek érzékszerveit vagy oktatási játékként funkcionálnak.

Azok a termékek, amelyek segítenek a gyermeknek megtanulni járni, szintén hasznosak, mivel egyúttal megkönnyítik az egyensúlyérzék elsajátítását is. Emellett befolyásolják a mozgáskoordináció gyakorlását és elősegítik a motoros készségek fejlődését a csemetéinkben.

Mivel általában nagyon színesek, a gyermekek fantáziáját is serkentik. Érdemes megemlíteni azt is, hogy egyes járássegítő játékok, mint például a bébitaxik, a szülőknek is megkönnyebbülést jelentenek, akiknek ezentúl nem kell árgus szemmel figyelni a kicsiket.