Hogyan nyilvánul meg a gondolat ereje?

A teremtés az akarat diadala, tartja egy híres idézet, aminek nyomán megszületett a Jurassic Park, legalábbis az első filmben. Természetesen, ahogyan ott is történt, megtanulhattuk, hogy az egész életünk, pontosabban szólva a felette történő irányításunk jó esetben egy merő illúzió. A komplex rendszerek ugyanis kiszámíthatatlanok és szeszélyesek. Ezekhez miként kapcsolódik a gondolat ereje? Nagyon szorosan!

Egy másik filmes idézet szerint, ami a Hegylakó sorozatban volt, az emberek többsége nem tudja mi az élet, csak nézik, amint lassan elmúlik felettük, de amennyiben valaki képes minden energiáját egyetlen pillanatban, egyetlen pontra fókuszálni, akkor hatalmas dolgokat vihet véghez. Nos, minden bizonnyal ez a gondolat ereje. Kutatások szerint, egy átlagos embernek naponta 60-70 000 gondolata van. Azok, akik kicsit többet értenek a létből vagy egyszerűen csak okosabbak, ez a szám felmehet 100 ezerre is. Ezek után jogosan merül fel a kérdés, pontosan mennyinél vagyunk ezek közül tudatosak?

Ahogy egy ősi bölcsesség tartja, mindenkiben él és harcol két farkas. Az egyiket a szeretet ösztönzi, míg a másikat a félelem és annak mindenféle aspektusa. A kérdés, hogy melyik farkas fog győzni? Minden bizonnyal az, amelyeiket jobban tápláljuk. A gondolat ereje tehát alapjaiban határozza meg az életünket. A pohár egyeseknél félig üres, míg másoknál félig tele van. Ha megtanulunk a jóra koncentrálni, akkor könnyen új távlatok nyílnak meg előttünk. A pozitív életszemlélet bárkit kihozhat a válságból, de előnyös, ha mindehhez cselekedet is társul.

A gondolat ereje ugyanis csak ilyen formában tudnak kellőképpen kiteljesedni. Sajnos gyakran előfordulhat, hogy az elménk megpróbál megvezetni bennünket. Szörnyű dolgokat képzel el, amelyek nagyon meggyötörnek bennünket. Ilyenkor jobb a kezünkbe venni az irányítást, már amennyiben képesek vagyunk erre. Tanuljuk meg a határt meghúzni és legyen kiaknázva ilyen formában a gondolat ereje, hiszen ez egy olyan potenciális energiaforrás, mi szinte soha nem fogy el! A jikidenreiki.hu oldalon sok hasznos tanácsot és technikát találunk, amelyek hasznunkra válnak. Sajátítsuk el ezeket minél előbb!