Gyermek bicikli többféle méretben

A kerékpározás örömét a gyermekek már egészen kicsi korban felfedezhetik a nekik megfelelő bringán. Ehhez viszont nem mindegy, hogy mekkora modell kerül kiválasztásra a gyermek bicikli változatos felhozatalából.

Főként a kerékméret számít mérvadónak a választás tekintetében. Fontos, hogy megálláskor leérjen a lábuk és kényelmes testhelyzetben tudjanak tekerni a nekik szánt gyermek biciklin. Mivel ők még fejlődésben vannak, ezért fokozottan oda kell figyelni a gyermek bicikli vásárlásakor.

Ha túl nagy, akkor nem fogják biztonságban érezni magukat rajta, mivel félnek attól, hogy megálláskor eldőlnek, ha nem ér le a lábuk. Jól megoldás lehet elsőre egy segédkerekes változat.

Ebben az esetben a segédkerekeket érdemes úgy beállítani, hogy haladás közben ne érjék a talajt, csak akkor, hogyha a lurkó ide-oda kezd dülöngélni. Így hamarabb kitapasztalhatja az egyensúlyozást. Nem érdemes túl sokáig hagyni a segédkerekeket a gyermek biciklin, mert ha megszokja azokat, akkor félni fog nélkülük próbálkozni.