Ezekre érdemes figyelni a csempe körkivágó használata során

Amikor hidegburkolásra kerül a sor a lakáson belül, esetleg azon kívül, akkor tudható, hogy a csempe körkivágó használata nem maradhat el sokáig. A lyukfúrás magas szinten oldható meg egy ilyen eszközzel, már amennyiben valaki tisztában van vele, hogy miként kell azzal dolgoznia. Az eredményességet mindig meghatározza az alapos tervezés, a megfelelő termékek alkalmazása. Éppen ezért, az ideális gyémánt körkivágó beszerzése soha nem maradhat el! Mielőtt elmerülnénk az alkalmazás pontos ismereteiben, először nézzük meg, hogy mitől lesz a lyukfúró ideális választás!

Milyen pontosan a megfelelő csempe körkivágó?

A kiváló munkavégzés egyik alapvető feltétele, hogy ehhez olyan felszerelés legyen használva, ami lehetőleg könnyedén megbirkózik a feladattal. Ha valamiért ez nem így történik, akkor nagy rá az esély, hogy sokat fogunk szenvedni, valamint kisebb-nagyobb sérülések következhetnek be. Éppen ezért éri meg a gyémánt csempe körkivágó mellett voksolni.

A magas minőségű, szintetikus gyémántszemcsékkel ellátott termékek, még az igen kemény természetes anyagokkal is egyszerűen megbirkóznak. Stabil teljesítményt nyújtanak, ami elejét veszi az esetleges törések, repedések keletkezésének. A TLS COBRA-PRO XL csempe körkivágó 15 mm magas gyémántszegmens magassággal rendelkezik és alkalmas száraz, valamint vizes körülmények között a funkciója ellátására. Egyértelműen csúcsminőséget kapunk és mindezt remek ár-érték arányon.

A csempe körkivágó többféle átmérőben elérhető, így igény szerint válogathatunk a felhozatalban. Ha minél hatékonyabban akarunk lyukat fúrni, akkor már tudjuk, hogy milyen termékre éri meg mielőbb lecsapni a burkolatszintezo.hu oldalon. Most pedig térjünk rá arra, hogy miként lehet egy ilyen prémium eszközzel célt érni, lehetőleg minél hamarabb!

A csempe körkivágó használata lépésről lépésre

Még a lényegi vágás előtt, mindig muszáj eldöntenünk, hogy az adott gyémánt körkivágó mire lesz felszerelve, mint meghajtó egységre. Gondolhatnánk, hogy erre leginkább a fúrógép ideális, de ez szóba sem kerülhet, a túl magas fordulatszám miatt. Legfeljebb fúró-csavarozóval lehet dolgozni, ahol a sebesség állítható. A legnagyobb stabilitást mégis a sarokcsiszoló biztosítja a csempe körkivágó használata során. Erre M14 csatlakozással illeszkedik a fej. Amint ez megtörtént, kezdődhet a munka.

Fontos figyelni arra, hogy csak elindított állapotban érinthető hozzá a gyémánt körkivágó a csempelaphoz. Amennyiben úgy próbálkoznánk, hogy először odatartjuk közvetlenül a felületre, majd pedig bekapcsoljuk, akkor az szinte biztos garancia a megugrásra, ami a felület sérüléséhez, töréséhez vezethet. A csempe körkivágó használata előtt forgásban kell legyen, majd 45 fokos szögben tartva illeszthető neki a lapnak és lassú, körkörös fordulatokkal lehet haladni előre, egyre mélyebbre, egészen a kívánt cél eléréséig. De mi másra érdemes még figyelni a folyamat során?

A csempe körkivágó használata során nem maradhat el a hűtés

Bár teljesen automatikusnak gondolható, hogy a csempe körkivágó használata száraz üzemben történik, viszont fontos tisztában lenni vele, hogy a fokozott hűtés mindig kitolja az élettartamot. Erre pedig több módszer áll rendelkezésre. A gyémánt körkivágó fej locsolható vízzel, illetve a nagyobb típusok közepébe egy nedves szivacs helyezhető el.

Amennyiben erre nincs mód, akkor kapható speciális hűtőgyanta TLS-WAX formájában, ami segíteni fogja a munkát. A magas hőmérséklet talán a legnagyobb ellenség, amivel muszáj leszámolni a csempe körkivágó használata során. A súrlódás miatt keletkező hő ugyanis képes megolvasztani a gyémántszemcséket, amik kiüvegesednek és így elveszítik képességüket a vágásra. Mivel a legtöbb burkolólap még a felrakása előtt ilyen módon lesz formázva, így a legelőnyösebb, ha egy vízzel telt tálban történik a fúrás.

Ezzel mindenféle porképződés is megszüntethető egy menetben. Ami pedig semmi esetre se kerülje el a figyelmünket, hogy a száraz csempe körkivágó használata vizes körülmények között nem gond, de amelyik termék kimondottan csak erre lett optimalizálva, mint a TLS MAGNUM szegmenses lyukfúró, azt semmilyen formában ne próbáljuk meg másképpen alkalmazni!