Előnyünkre válik az almérő jogszabály betartása

Hogyan tehetünk sokat a bolygó megmentéséért? Ez az a kérdés, ami egyre több mindenkit foglalkoztat. Bár nagyon sok magánember van, aki úgy dönt, hogy igyekszik átállni az alternatív vagy fenntartható erőforrások alkalmazására, sajnos gyakran ez nem ér eleget, ha a nagyvállalatok környezetszennyező tevékenysége figyelmen kívül marad. De ne gondoljuk azt, hogy a cégek mind az energiapazarlás elvén működnek. Itt van például az almérő jogszabály, ami kifejezetten azt hivatott elérni, hogy a rendszeres adatok és riportok eljuttatásával az illetékes hatóságokhoz, megvalósuljon a mértékletesség elve.

Ha alaposan utánagondolunk, akkor jól láthatóvá válik, hogy ez a vezetők, üzemeltetők érdeke is, hiszen ilyen módon csökkenthetőek a kiadások. A monitorizálás révén gyorsan kiszűrhetőek azok a munkafázisok, amelyek hatékonyság híján működnek. Gyakran erre nem is derül fény, csak ha részletekre bontjuk a teljes adatsorokat. Megesik például, hogy egy adott gyártófolyamban vagy valamelyik készülékben van a hiba, olyan módon, miszerint az több energiát igényel.

Ennek több oka lehet, de általában az elavultság vagy meghibásodás a fő kiváltó tényező. A 1/2020. (I. 16.) MEKH rendelet által előírt almérési követelmények tehát pozitív kicsengéssel bírnak minden szempontból. Már csak annak a módját kell megtalálni, hogy lehetőleg minél egyszerűbben és nagy hatékonysággal lehessen betartani az előírásokat. Erre létezik olyan digitális platform, ami leveszi a terhet a vállunkról.

A getenergy.hu weboldalon részletes tájékoztatást találunk a szolgáltatásról. Amennyiben elhatározzuk magunkat a környezettudatos működtetés mellett, valamint hasznos tanácsokat szeretnénk kapni a jelenlegi felhasználási módszereinkről, esetleg azokat szándékunkban áll továbbfejleszteni, úgy bátran vessük bele magunkat az iNTENS ESZR modul értékeinek a feltárásába. Ezen a rendszeren belül, az egyszerű fogyasztási adatok begyűjtése mellett, esély adódik a hatékony hulladékgazdálkodásra és a teljes körű szemléletformálásra, ami új dimenziókat nyit meg a környezettudatos termékgyártás előtt.