Elektromos szegélynyíró a precíz munkákhoz

Még egy kisebb kertet vagy udvart is elég nehéz rendben tartani, mert a természet egy-kettő utat tör magának. Elburjánzik a gaz, megnő a gyep, aminek a látványa egy mezőn talán még festőinek is mondható, de valószínűleg ilyen művészi tájat senki sem szeretne a háza tájékán. A rendezetlen zöldterület elég rossz benyomást kelt az arra járókban és a vendégekben.

A házak előtt is gyakran akadnak füves részek, amik akkor néznek ki jól, hogyha tisztán vannak tartva és le vannak nyírva. Akkor kerül elő az elektromos szegélynyíró, amikor már a fűnyíró nem tud segíteni. Ez ugyanis a precíz munkához lett kitalálva. Ugyanakkor a nagyobb területek megtisztításához nem elektromos szegélynyíróra lesz szükségünk, hanem egy benzines fűnyíróra vagy fűkaszára.

A falmentén kinőtt növényeket pillanatok alatt el lehet tüntetni. A fák tövét sem lehet kellő alapossággal körbejárni a fűnyíróval, mert mindig ott fog maradni néhány szál fű, gaz. Ez viszont eltűntethető elektromos szegélynyíróval, ami damilszálat használ a vágáshoz. Választható manuális, félautomata és automata adagolású változat is.

A kicsi, ám erős elektromos motor működés közben nem csap nagy zajt, ezért lakott területen is nyugodtan használható, mert nem fogunk zavarni vele senkit. Az elektromos szegélynyíró legnagyobb hátránya, hogy egy hosszabbítót mindig magunkkal kell cipelnünk a használata közben. Olyan ez akár egy béklyó, amire mindig figyelnünk kell, hogy nehogy belekapjunk az elektromos szegélynyíróval, mert az elképesztő sebességgel pörgő damilszál elszakíthatja azt, és ez nemcsak rövidzárlatot, de balesetet is okozhat. Ezért kell fokozottan figyelni az elektromos szegélynyíró használata közben.