Amit az MTB kerékpárról tudni kell

A mai napig nagyon elterjedtek a mountain bike-ok, ami érthető is, hiszen ezek rengeteg előnnyel bírnak. Mik az MTB kerékpár legfontosabb adottságai? A monti, ahogy sokan hívják ezt a modellt, egy igazán masszív és stramm felépítésű kétkerekű, aminek az egész felépítése olyan, hogy lehessen vele szelni a terepet, legyen az sziklás, erdős, köves, földes.

Mivel ilyen sok helyen lehet vele repeszteni, nem is csoda, hogy annyi mindenki oda van érte. Tény és való, hogy a MTB kerékpár az egyik legelterjedtebb bicajtípus. Ennek meg sem kottyan a durva, erdős, sziklás, gyökerekkel színesített talaj. Sokan akkor döntenek az MTB kerékpár mellett, amikor tudják, hogy erdei ösvényes helyeken akarnak majd tekerni.

Természetesen itt is remekül helytáll ez a bicikli, köszönhetően a széles gumiknak és kiváló felépítésnek. Erre teljes mértékben igaz az all terrain bike kifejezés, hiszen ez minden terepre alkalmas. A MTB kerékpár a kifogástalan teleszkópjaival és tárcsafékeivel bárhol megállja a helyét. Ezzel a bringával még két versenyen is lehet indulni: cross country és downhill.