A macskás videók által kiváltott érzések

Van az a mondás, hogy „Minden nap egy alma, az orvost távol tartja”. Ugyanezt el lehetne mondani egy kicsit másképp is: „Minden napra macskás videók, a stresszt távol tartják”. Köztudott ugyanis, hogy az ilyen jellegű videók oldják a feszültséget, a fáradtságot és a stresszt is. Úgyszólván, terápiás jelleggel hatnak az ember lelki világára. Érthető ez pozitívan is és negatívan is.

Hiszen láthatóak manapság olyan macskás videók, ahol a macskák trükkösebbnél trükkösebb manővereket hajtanak végre, mint például a TV mögötti bujkálás, vagy éppen játszadozás a függönnyel. Ezek láttán megnyugszik az ember lelke, hogy munkából hazajövet neki nem kell olyan dolgok miatt aggódnia, hogy miket tett tönkre a macska a lakásban.

Ellenkező esetben előhozhatnak olyan érzéseket is, amelyek létezéséről nem is tud az egyén. Hiszen egy-egy doromboló, fürödni szerető, kisbabát óvó, gazdit szerető kiscica láttán, feltörhet az a vágy, hogy hirtelen örökbe fogadjon három-négy macskát. Az interneten fent lévő macskás videók között mindenki megtalálhatja a számára kedveset.