A jegygyűrűk rövid története

Ezek az ékszerek nagyon ismert szimbólumok. A jegygyűrűk jelentése a végtelenség. Tudni kell azt, hogy Egyiptomból származnak. Akkoriban a fáraók a szerelmük jeléül ilyen kiegészítőt ajándékoztak a választottjuknak. Ezt a ma már közismert szokást Nagy Sándor hozta el Egyiptomból, így került Rómába és ezáltal részévé vált a keresztény világnak.

Eleinte ezt az eszközt kenderből készítették. A gyakori viselés során azonban gyorsan elhasználódott, ezért azt évente újították. Később a jegygyűrűk már tartósabb anyagokból készültek, mint például a vas. A harmadik századtól már esztétikai jelentőségük is volt. Akkoriban kezdték el aranyból és ezüstből kialakítani.

Érdekesség, hogy különböző országokban más-más kézen hordják ezeket a gyönyörű ékszereket. Bal kézen viselik, például az USA-ban, Franciaországban, Csehországban, Szlovéniában és Angliában. Hazánkban a jegygyűrűk a jobb kézen kapnak helyet úgy, mint Németországban, Ausztriában, Oroszországban vagy Ukrajnában. A kiválasztásra érdemes nagy hangsúlyt fektetni!